MITÄ TÄÄLLÄ OIKEIN SÅÅSATAAN?
Såås- konsepti on yksinkertaisesti ENEMMÄN! Enemmän makua, näköä, valikoimaa, autenttisuutta ja ASENNETTA!
Lanseerauksessa konseptimme makumaailmassa on Korean makumaailmaa. Me varmistamme, että maut ovat aitoja, ja itse voit lisätä annokseesi lisää potkua, tai jopa lisäsååsin (tuplamäärän kastiketta). Lisäksi on myös mahdollista täydentää makuelämyksiä kimchillä tai esimerkiksi gochujang-hummuksella.
Konseptia luodessamme meille oli tärkeää, että annokset pakataan suomalaisen toimittajan, ekologisiin kerta-astioihin. Sååsi suomalaista!
Lisäksi tuotekehitys teki ison työn siihen, että saamme annokset myös opiskelijaravintoloihin, kela-tuelliseksi ateriaksi.
PÖYTÄ KOREAKSI KOREALAISELLA.
Korean maut ovat monelle vähemmän tunnettuja verrattuna Japanilaiseen, vietnamilaiseen tai Kiinalaiseen ruokaan. Korealainen ruoka on maultaan runsas ja mausteinen, ja korealaisen keittiön tunnistaa valkosipulin, chilin ja inkiväärin tuoksusta.
Korealainen ruokakulttuuri eroa länsimaisesta monellakin tapaa, mutta itse ruokailu jo sinällään perustuu oman annoksen sijaan ruuan jakamiseen, ja usean eri annoksen syömiseen samaan aikaan. Ruoan jakaminen edistää perinteen mukaisesta yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta. Älä siis turhaa kainostele, vaan ota useampaa eri vaihtoehtoa, maistele ja nauti!
Uskomuksen mukaan keho on terve ainoastaan silloin, kun Yin ja Yang sekä viisi makuelementtiä ovat tasapainossa. Korealaisella aterialla pyritään yhdistämään: tulinen, kirpeä, hapan, makea ja suolainen. Korealaisessa ruoassa myös värit ovat tärkeässä osassa.
Korealainen ruoka perustuu elementin teoriaan. Ruoassa pyritään saamaan esiin viisi perusväriä: punainen, keltainen, vihreä, valkoinen ja musta. Hyvä esimerkki täydellisestä värien harmoniasta on bibimbap.
Kimchi, gochujang, bibimbap?
Kimchi on hapatettu korealainen ruokalaji, jonka tyypillisin ainesosa on kiinankaali sekä erilaiset mausteet ja chilit. Erilaisia kimchilajeja on satoja erilaisia, ja se on ollut perinteinen osa korealaista ruokakulttuuria ja vuosisatoja.
Gochujang-hummus on punainen, mausteinen ja tulinen versio hummuksesta, joka on maustettu chilistä ja soijapavuista valmistetusta Gochujang-maustetahnalla. Gochujang-tahna on korealaisen maustamisen perusraaka-aine, jota käytetään yleisesti myös bibimbapissa.
Bibimbap on herkullinen, värikäs ja suosittu korealainen kulhoruoka. Bibimbap on riisi/kasvissekoitus, jossa käytetään yleensä erilaisia kasviksia ja naudanlihaa, mutta lihan voi korvata kanalla, äyriäisillä, kalalla tai esimerkiksi tofulla.
Tule ja maista herkullisia korealaisia ruokia - saavu sååsaamaan!